Good news that inspires

2012 01 13 Good News Centre Kenia Neema Ntalel ©www.gerardvelthuizen.

Nog geen kaarten besteld voor de Benefietavond van de Stichting Good News Centre Kenya op 20 januari 2014, 20h00 in Theater aan de Parade? Let dan op en kijk/lees even verder. Hier zijn mijn foto’s van een vorige keer.

Maar misschien is het goed om eerst even iets te melden over het geweldig goede werk van deze stichting. Good News Centre Kenya wil de situatie van kansarme jongeren in de sloppenwijk Kibagare bij Nairobi in Kenia verbeteren. Scholing is het middel, want het volgen van een opleiding en ondersteuning geeft  jongeren meer zelfvertrouwen, kennis en ambitie. De stichting wil dat de jongeren slagen op de arbeidsmarkt en met trots kunnen zeggen: I am good news.
De Stichting Good News Centre Kenya sponsort Keniaanse katholieke zusters in hun werk in de sloppenwijk. De zusters hebben daar het Good News Centre gevestigd met een basisschool en een middelbare meisjesschool. Kinderen krijgen ook twee maaltijden per dag en er is een klein gezondheidscentrum.

Al sinds 1986 zamelt de stichting geld in voor deze kinderen. Omdat het een kleine stichting met uitsluitend vrijwilligers is, komt werkelijk elke euro ten goede aan de kinderen. Een strijkstok is er niet. De hulp bestaat uit het inzamelen van geld in Nederland, maar ook door deze zusters dagelijks bij te staan in hun werk. Nederlandse vrijwilligers werken dagelijks in dit centrum. Dit zijn Nederlanders die langere tijd in Nairobi wonen. Zij doen dit geheel belangeloos en declareren ook geen gemaakte kosten. Naast het werk in het centrum zorgt Good News Centre Kenya ook voor kinderen die de basisschool hebben afgemaakt en geen vervolg hebben en zo alsnog op straat belanden. Jaarlijks heeft de stichting zo’n 50 kinderen in boardingschools ondergebracht.
Het mooie werk van de Stichting is ontstaan in 1986, na een bezoek van de voetbalclub FC Den Bosch aan Kenya. Toen is besloten zuster Martin Wanjiru, die dan al een jaar in Kibagare is, te gaan helpen.

Er zijn twee kansen om nog vandaag te kunnen zorgen voor goed nieuws!
1. Maak een gift over op bankrekening: 67.49.42.698 t.n.v. Stichting Good News Centre Kenya ’s Hertogenbosch
of:
2. Bestel kaarten voor het Benefietconcert van 20 januari 2014, 20h00 in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. De kaarten zijn te bestellen via de website van het Theater aan de Parade:  (of te koop aan de kassa van het Theater)
Contact opnemen met de Good News Centre Kenya kan natuurlijk ook.

Deze foto’s zijn van een vorige keer, van 13 januari 2012 om precies te zijn.

©gv (17)

2012 01 13 Good News Centre Kenia Valerie Kimani ©www.gerardvelthuizen.com

© (12)

©gv (20)

©gv (10)

©gv (6)

©gv (5)

©gv (4)

©gv (3)

©gv (1)

©gv (23)

©gv (16)

©gv (9)

©gv (7)

©gv (12)

©gv (15)

©gv (11)

 

Scroll to Top