Club Extravaganza

Wat hebben Betty L’Amour, Fae Fortune en Miss Chrissy Kiss gemeen? Het waren de starring ladies of Burlesque in een wervelende show tijdens de Sonsbeek Theater Avenue. De term burlesque refereert aan variétéachtige shows in nachtclubs. In zulke shows traden komieken op die seksueel getinte grappen vertelden, wat in de meer “respectabele” vaudevilleshows niet gebeurde. Komische acts werden afgewisseld met verleidelijke dans en striptease.
Burlesque kende zijn hoogtepunt in de jaren van het interbellum, sommige artiesten proberen deze vorm van amusement gelukkig weer te laten herleven.

Club Extravaganza Read More »

Het is MACHTIG in Arnhem!

Cirque de la Liberté terug in Arnhem met de jubileumvoorstelling Machtig!

Volgens Cirque de la Liberté is Machtig! geïnspireerd op Charlie Chaplins film: ‘The Great Dictator’. Daarin is Cirque de la Liberté zonder meer in geslaagd.
Twee echtparen, een man en een vrouw in rijkdom levend en daarom denkend in het bezit te zijn van macht én een echtpaar dat leeft in armoedige omstandigheden. De gespeelde tweedeling is een actueel thema in ons roerige after-corona tijdperk. Beide koppels worden gespeeld door de bekende clown-characters Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Rondom de rijken bewegen de bedienden en de werkers van het rijke paar. Het arme paar maakt onderdeel uit van die werkers en verbeelden ook hoe zij in vriendschap met de anderen hun hoofd boven water houden.
Acrobaten, acteurs/dansers, en muzikanten verbeelden in het spektakel Machtig!, ieder met hun eigen vaardigheden de twee van elkaar verschillende werelden.

Het is MACHTIG in Arnhem! Read More »

VRIJ! in Arnhem

Het kan weer: theater, circus, muziek, zo maar in de buitenlucht. In Arnhem. Op een bijzondere locatie tussen de twee bruggen, waar eens de ASM te vinden was. in de vrije natuur zoekt VRIJ! Cirque de la Liberté naar de betekenis van Vrijheid in deze tijd van corona. Het is alweer een fantastische voorstelling van Touchstones met circusartiesten Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Bovendien is er prachtige muziek van de muzikanten Miguel Boelens en Joao Bittencourt. Een voorstelling die verbaast, ontroert en waarbij een lach nooit ver weg is. Dat kan, in Arnhem.

VRIJ! in Arnhem Read More »

Durbanville will never be the same again

Suzzie Swanepoel & de Radio Kalahari Orkes speelden @ die Boer in Durbanville.
Radio Kalahari Orkes zelf zegt: “No dorp they have visited will ever be the same again”, dus Durbanville will never be the same again. Die Boer Teater staat borg voor een geweldige sfeer. Een hapje, een drankje en lekkere muziek.

Durbanville will never be the same again Read More »

Hey Man, You never Know

Lazy Sunday afternoon? Niet echt! Zondag 16 januari speelde de Georgetown Folk Pop Band op een fantastische openlucht locatie, @ Sir Thomas Brewing Co. in Stellenbosch.
“If you love world-class craft beer and woodfired pizzas, make Sir Thomas Brewing Co your next destination, Sir Thomas makes real beer the natural way.
Genuine. With love.”

Er was volop zon, drank (natuurlijk ook bier) en heerlijk eten terwijl de band werkelijk helemaal los ging. De tuin was uitverkocht. De Georgetown Golden boys speelden de swingende muziek van hun cd’s ‘Banana Jack’ en ‘the Dog Show’. Georgetown noemt zich een multi-instrumentale Blue Billy Folk Pop band en is afkomstig uit Pretoria in Zuid Afrika. Sinds februari 2014, spelen de getalenteerde mr. Sax, Michael de Villiers, Renaldo van Dyk, Rynier Prins and Tiaan Erasmus in de band.

Hey Man, You never Know Read More »

Kaapse Klopse: Zon, Kleuren en Veren!

Het vieren van een nieuwjaars- en/of lentefeest waarbij voor korte tijd de hele samenleving op zijn kop staat, alle maatschappelijke rollen worden omgedraaid en niemand meer werkt, komt over de hele wereld voor. Zo ook in  Cape Town. Tijdens De Kaapse Klopse, een levendige cultureel muziek en dans feest, ontploft de Moederstad in een uitbarsting van kleur, veren, drumbeats en dans. Elk jaar in de eerste week van januari is het raak. Het geanimeerde jaarlijkse New Year’s festival, officieel bekend in het Engels als het Cape Town Minstrel Carnival, is een prachtige gelegenheid om te kijken naar een lange optocht van duizenden leden van de Cape gekleurde Gemeenschap. …

Kaapse Klopse: Zon, Kleuren en Veren! Read More »

Scroll to Top