Het is MACHTIG in Arnhem!

Cirque de la Liberté terug in Arnhem met de jubileumvoorstelling Machtig!

Volgens Cirque de la Liberté is Machtig! geïnspireerd op Charlie Chaplins film: ‘The Great Dictator’. Daarin is Cirque de la Liberté zonder meer in geslaagd.
Twee echtparen, een man en een vrouw in rijkdom levend en daarom denkend in het bezit te zijn van macht én een echtpaar dat leeft in armoedige omstandigheden. De gespeelde tweedeling is een actueel thema in ons roerige after-corona tijdperk. Beide koppels worden gespeeld door de bekende clown-characters Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Rondom de rijken bewegen de bedienden en de werkers van het rijke paar. Het arme paar maakt onderdeel uit van die werkers en verbeelden ook hoe zij in vriendschap met de anderen hun hoofd boven water houden.
Acrobaten, acteurs/dansers, en muzikanten verbeelden in het spektakel Machtig!, ieder met hun eigen vaardigheden de twee van elkaar verschillende werelden.

Met deze show wil Cirque de la Liberté laten zien dat macht, al dan niet verkregen door rijkdom, corrumpeert en tot afbraak kan leiden van wat is ‘opgebouwd’. En dat een meer bescheiden levenshouding, uitgaande van gelijkwaardigheid en medemenselijkheid, tot meer vreugde en een vreedzame samenleving leidt.
Met een grote dosis humor wordt het publiek een spiegel voorgehouden.
Cirque de la Liberté, voorwaar een event waar Arnhem trots op mag, nee, moet zijn!

\

 

 

Scroll to Top