Live from Buena Vista

Lazara Cachao (7)

Mooi veelbelovend affiche: Live from Buena Vista, ‘The Havana Lounge’. De belofte werd waargemaakt, het was een mooie, warme, swingende, avond in de concertzaal van Musis Sacrum in Arnhem, vrijdag 25 april.Evelio Galan  (4)
Cuba is muziek, Havana swingt. Ry Cooder heeft dat bijna vijftien jaar geleden met succes weer onder de aandacht gebracht. Het originele album van de ‘Buena Vista Social Club’ heeft de ooit vergeten helden van de Cubaanse són en bolero weer op de kaart gezet. De Cubaanse muziek maakt nog steeds furore op de wereldpodia.
In ‘Live from Buena Vista, The Havana Lounge’, spelen topsterren als pianiste Lazara Cachao Lopez, zanger Evelio Galan, Amik Guerra op trompet, Alberto “Molote” Munoz op trombone, bassist Làzaro Issaqui, percussionist Yarin Oviedo en zanger Jose Jill Pineda. Zij zijn allen in de Cubaanse traditie geschoold.  In de wijk Buena Vista in Havana, die bekend staat als hét centrum van de Cubaanse muziektraditie. Klassiekers als Chan Chan, maar ook bij ons minder bekende én nieuwe nummers in de traditionele stijl kwamen voorbij. De musici hebben allen een verleden in de Afro Cuban All Stars, Compay Secundo én/of de Buena Vista Social Club.
Meer over Cuba vind je op deze link, Hemingway was here.

Evelio Galan  (2)

 

Evelio Galan  (6)

Evelio Galan  (3)

Evelio Galan  (5)

Lazara Cachao (11)

Lazara Cachao (9)

Lazara Cachao (5)

Alberto “Molote” Munoz  (3)

Alberto “Molote” Munoz  (2)

Alberto “Molote” Munoz  (1)

Amik Guerra (3)

Amik Guerra (2)

Amik Guerra (4)

Jose Jill Pineda

GV1_0993kopie

GV1_0991kopie

GV1_0762kopie

bas (3)

bas (2)

bas (1)

GV1_0909kopie

Lazara Cachao (1)

Zoek de verschillen. © I take it as a compliment.

unnamed

foto

 

Scroll to Top