Street Art

Mijn Street Art Project in het kort? Fotowerk in kleine lijstjes verspreiden met de tekst: “Een gratis (foto-) werkje? Voor jou? Ja, neem mee en geef het ergens een mooi plaatsje. Als je dit mooi vindt, is het van jou, voor niets. Het enige dat ik vraag is een reactie achter te laten op www.gerardvelthuizen.com of te sturen aan GerardVelthuizen(at)gmail.com. Als het werk je niet aanspreekt, dat zou natuurlijk ook kunnen, wil je het dan aan een ander laten?”

Al de gratis werkjes zijn gesigneerd en in een slechts zeer beperkte oplage vervaardigd. Elk werk is ook op groot formaat te koop. Daarover is meer informatie te vinden op mijn website. Voor dit Street Art Project was ik al eens in Istanboel, Berlijn, Dresden, Rome, Oranienburg, Tanzania, Cuba, Zuid Afrika, Dublin, Oostenrijk en Mozambique.
Het is spannend om de lijstjes ergens achter te laten, wellicht nog meer spanning levert het wachten op respons op. Maar het is ongelooflijk leuk om reacties te lezen zoals bijvoorbeeld deze:

Hi there I picked up this photo in the Kruger National Park. I have subsequently moved 3 times but still have my photo. I love it. After this Covid crisis, I’ll be moving to Rotterdam and certainly bringing my photo with.  Thought you might want an update on the travels of your photo.  Groeten  Hestia Zuid Afrika

en

Sprinkler, Dublin 1

en

Hi Gerard,
I took one of your pictures that I found at Lake Panic.

It is the one with the cello player and penguin.  And I really love it.
Thanks Hestia Brown 

en

“Goeie môre Gerard,
Baie dankie vir al jou moeite en die perfekte kunswerk ‘Selling the lite of heaven’.
Baie, baie dankie dat jy jou talent met ons op so ’n wondelike manier deel!
Lekker naweek, 
Groete, Christa, Kimberley, South Africa”

en

“Hi Gerard,
Thanks a lot for the ‘art-dropping’ of You’ve got mail in Rome!
I’m very glad that I’ve found it.
I hope you enjoyed Rome!
Saluti Marina, Rome, Italy”

Bingo, two girls in Istanbul.
Topkapikopie.

Scroll to Top