African Angels, voice of the nation

1
African Angels, the voice of the nation is van wereldklasse. Weer een benefietconcert voor Stichting Good News Centre Kenya! Het was de dertigste editie, waarschijnlijk was dat de reden om op 15 december 2015 weer eens goed uit te pakken. Dat deed de stichting met de African Angels, het Cape Town Opera Chorus uit Zuid Afrika. De jury van het internationaal Opera Awards Gala was het er in 2013 unaniem over eens dat het beste operakoor ter wereld uit Zuid Afrika komt.9 (4)
Het was een afwisselend programma met opera, gospel, Afrikaanse traditionals en internationale bekende kerstliederen. Geheel in de geest van het Zuid-Afrikaanse programma “Proudly South African” een “buy local” campaign, wil het Cape Town Opera Chorus uitgroeien tot een bron van nationale trots en werken aan een beter leven voor alle Zuid-Afrikanen. Het Cape Town Opera Chorus heeft een missie: inzet voor de ontwikkeling en uitvoering van opera, operette en musical theater in Zuid Afrika. Daarbij streven de African Angels naar optimale werkgelegenheid en ontwikkeling van kunstenaars. Het koor zet opleidingen op en draagt bij aan de ontwikkeling van Zuid-Afrikaans kunstenaars uit de townships. Het was een avond van grote klasse. >>>2 (2)
>>>Maar misschien is het ook goed om hier even iets te melden over het geweldig goede werk van de stichting Good News Centre Kenya. De stichting wil de situatie van kansarme jongeren in de sloppenwijk Kibagare bij Nairobi in Kenia verbeteren. Scholing is het middel, want het volgen van een opleiding en ondersteuning geeft  jongeren meer zelfvertrouwen, kennis en ambitie. De stichting wil dat de jongeren slagen op de arbeidsmarkt en met trots kunnen zeggen: I am good news.
De Stichting Good News Centre Kenya sponsort Keniaanse katholieke zusters in hun werk in de sloppenwijk. De zusters hebben daar het Good News Centre gevestigd met een basisschool en een middelbare meisjesschool. Kinderen krijgen ook twee maaltijden per dag en er is een klein gezondheidscentrum.9 (6)
Al sinds 1986 zamelt de stichting geld in voor deze kinderen. Omdat het een kleine stichting met uitsluitend vrijwilligers is, komt werkelijk elke euro ten goede aan de kinderen. Een strijkstok is er niet. De hulp bestaat uit het inzamelen van geld in Nederland, maar ook door deze zusters dagelijks bij te staan in hun werk. Nederlandse vrijwilligers werken dagelijks in dit centrum. Dit zijn Nederlanders die langere tijd in Nairobi wonen. Zij doen dit geheel belangeloos en declareren ook geen gemaakte kosten. Naast het werk in het centrum zorgt Good News Centre Kenya ook voor kinderen die de basisschool hebben afgemaakt en geen vervolg hebben en zo alsnog op straat belanden. Jaarlijks heeft de stichting zo’n 50 kinderen in boardingschools ondergebracht.
Het mooie werk van de Stichting is ontstaan in 1986, na een bezoek van de voetbalclub FC Den Bosch aan Kenya. Toen is besloten zuster Martin Wanjiru, die dan al een jaar in Kibagare is, te gaan helpen. Er is een kans nog vandaag bij te dragen aan goed nieuws! Maak een gift over op bankrekening: 67.49.42.698 t.n.v. Stichting Good News Centre Kenya ’s Hertogenbosch.
2 (3)

2 (4)

2 (4.1)

3 (1)

3 (2)

3 (3)

3 (4)

3.3.1

4 (1)

4 (2)

4 (3)

4 (4)

5 (1)

5 (2)

5 (4)

5 (5)

5 (6)

5 (7)

5 (8)

5 (9)

5 (10)

5 (11)

6 (1)

6 (2)

7 (1)

7 (2)

7 (3)

8 (1)

8 (2)

8 (3)

8 (4)

8 (5)

8 (6)

8 (7)

8 (8)

8 (9)

8 (10)

8 (11)

8

9 (0)

9 (0.1)

9 (1)

9 (3)

 

9 (5)

2 (1)

GV0_4885kopie

Scroll to Top