Maite, Dutch by birth but Colombian by heart

1©gv
Haar hele band uit Colombia had ze meegenomen voor een geweldig concert @ LantarenVenster in Rotterdam. Trompettiste Maite Hontelé, is in Nederland opgegroeid maar schonk haar hart aan Colombia: ‘Dutch by birth but Colombian by heart’. Zelf noemt ze haar muziek ‘the new sound of old school salsa’, nou dan weet je het wel!2©gv
Met de muziekvoorkeur die ze van huis uit meekreeg in haar bagage, vond Maite moeiteloos haar weg naar het conservatorium van Rotterdam. Het is een publiek geheim dat ze in de afgelopen jaren optredens had met grote sterren als Oscar D’Leon, Ruben Blades, Yuri Buenaventura, Issac Delgado en Grupo Galé. Inmiddels is Maite zelf een podium grootheid.
Ze kan in Nederland nog steeds rustig over straat, maar in Colombia wordt dat lastiger omdat ze wordt gezien als een van de meest vooraanstaande muzikanten. De blonde trompettiste valt zonder muziek te maken al behoorlijk op. Met haar muziek, die veel Zuid-Amerikanen zo weten te waarderen, neemt valt ze nog meer op. Haar sound laat zich kenmerken door invloeden uit de Colombiaanse folklore, salsa en latin-jazz. De bezoekers van haar optreden in Lantaren Venster waren getuige van een wervelend optreden vol tropische verrassingen. 3©gv (1)

3©gv (2)
Maite maakte van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe lp en cd Te voy querer te presenteren. Op dat prachtige album zijn muzikanten uit de band van Juan Luis Guerra (Dominicaanse Republiek), Herencia de Timmbiqui en Diego Galle (Colombia), Jorge Glem (Venezuela) en Alain Perez (Cuba) te horen.
Nog een paar optredens in Nederland en Maite vertrekt weer met haar band naar Zuid Amerika. Nu maar hopen dat ze een retourtje heeft gekocht en snel weer terug is!4©gv (1)

4©gv (2)

5©gv

6©gv (1)

6©gv (2)

6©gv (3)

6©gv (4)

6©gv (5)

7©gv (1)

7©gv (2)

8©gv (1)

8©gv (2)

8©gv (3)

9©gv (1)

9©gv (2)

 

Scroll to Top